Wielkanocny mazurek z karmelem i czekoladą

Monika
Wielkanoc
27.03.2018 12:07
Wielkanocny mazurek z karmelem i czekoladą

Stacjonarnie we Wrocławiu oraz online pod linkiem https://biofarma.com.pl/ Do poszczególnych produktów przejdziecie klikając w odpowiednie składniki poniżej 🙂 Mazurek wielkanocny z karmelem i czekoladą Drukuj Ocena: 4.7 /5 ( 3 głos/y ) składniki Ciasto: 250 g mąki jaglanej 150 g oleju kokosowego 80 g cukru brązowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mleka roślinnego szczypta kurkumy Karmel: 200 ml mleczka kokosowego 80% 120 g cukru brązowego 2 łyżki masła orzechowego Czekolada: 100 g gorzkiej czekolady (co najmniej 70%) 40 g oleju kokosowego 2 łyżki kakao 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki cukru brązowego Przełóż je na wyłożoną papierem do pieczenia formę i za pomocą wałka oraz rąk uformuj z niego kształt jajka (polecam zobaczyć Ci na filmiku powyżej). Do przygotowania użyłam produktów ze sklepu BioFarma – dzięki temu mój wielkanocny mazurek składa się w pełni ze sprawdzonych składników. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Składniki na czekoladę daj do miseczki i roztop w kąpieli wodnej. Po około 15 minutach karmel wylej na ciasto. W celu przygotowania karmelu do garnka daj mleczko kokosowe, cukier i masło orzechowe. Poczekaj, aż całość trochę zgęstnieje, po czym wylej na karmel.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/mazurek-wielkanocny-z-karmelem-i-czekolada-weganski-bezglutenowy/