Składniki na spód: - 6 białek - szklanka wiórek kokosowych - szklanka maku - pół szklanki cukru - 2 łyżki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: - 500 ml mleka - 3/4 szklanki cukru - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka mąki pszennej - kostka masła lub margaryny - 1 łyżka żelatyny 3) Masło lub margarynę o temperaturze pokojowej utrzeć na białą puszystą masę, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu i ucierać do połączenia składników. 4) Makowo-kokosowy spód ułożyć na desce i wyłożyć na niego masę budyniową. Składniki na polewę: - pół kostki masła - 4 łyżki cukru pudru - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wrzątku - 1 łyżeczka żelatyny Pozostałe składniki: - duże opakowanie okrągłych biszkopcików - rodzynki - rum lub inny alkohol do nasączania biszkopcików Na masie ułożyć w równych rzędach biszkopciki i nasączyć je alkoholem (mocny alkohol typu rum czy wódka rozcieńczamy w proporcji 1:2 np. 1/3 szklanki alkoholu i 2/3 szklanki wody ) 5) Wszystkie składniki na polewę umieścić w rondlu, podgrzewać na kuchence cały czas mieszając do czasu połączenia składników. 2) Z pół litra mleka odlać pół szklanki i rozrobić w nim mąkę ziemniaczaną, pszenną oraz cukier. Masę wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia i piec ok 25 minut w temperaturze 170 stopni. U mnie tradycji musi stać się zadość, a więc i w tym roku Cycki murzynki będą królowały na Wielkanocnym stole.