Placek cygański

Justyna

Obiad

23.03.2018 9:03

Placek cygański

Placki można odgrzać owinięte w folię aluminiową w piekarniku nagrzanym do 100-150st ;) Gulasz: - 1kg mięsa wieprzowego (u mnie szynka) - pół czerwonej papryki - 1 cebula - ok. 6 pieczarek - 1 marchewka - łyżka koncentratu pomidorowego - olej (do marynaty) - przyprawy- sól, ostra i słodka papryka, tymianek) Placki: - ok. 20 ziemniaków - 2-3 marchewki - 1 cebula - 2 jajka - 5-6 łyżek mąki pszennej - przyprawy - sól, pieprz Przygotowanie: Mięso pokroić w średnią kostkę, zamarynować (3 łyżki oleju, sól, papryki w proszku i tymianek). Placki: - ok. 20 ziemniaków - 2-3 marchewki - 1 cebula - 2 jajka - 5-6 łyżek mąki pszennej - przyprawy - sól, pieprz Przygotowanie: Mięso pokroić w średnią kostkę, zamarynować (3 łyżki oleju, sól, papryki w proszku i tymianek). Składniki: Gulasz: - 1kg mięsa wieprzowego (u mnie szynka) - pół czerwonej papryki - 1 cebula - ok. 6 pieczarek - 1 marchewka - łyżka koncentratu pomidorowego - olej (do marynaty) - przyprawy- sól, ostra i słodka papryka, tymianek) Ziemniaki i marchew zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki i marchew zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w pół plastry i podsmażyć na oleju. Pieczarki pokroić w pół plastry i podsmażyć na oleju. Placki można odgrzać owinięte w folię aluminiową w piekarniku nagrzanym do 100-150st Mięso podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i paprykę oraz pieczarki. Na połowę placka nałożyć gulasz, złożyć go na pół i podać. Mięso podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i paprykę oraz pieczarki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneblogowanie.blogspot.com/2018/03/placek-cyganski.html