Składniki: 1/2 kg ziemniaków (ugotowanych) 3 jajka 1 łyżka masła 30 g mąki ziemniaczanej 65 g mąki pszennej 70 g startego sera Sól, pieprz Zioła Bułka tarta Opis Kulki ziemniaczane: Kulki ziemniaczane świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu jak również jako oddzielne danie. Kulki nie są duże, więc są idealne również jako przekąska na imprezy. Jeżeli nie macie frytkownicy, to usmażcie ja na patelni, albo w rondelku. W miseczce roztrzepujemy w 2 jajka, a do oddzielnej wsypujemy bułkę tartą. Gotowe kulki smażymy w rozgrzanym głębokim tłuszczu, aż będą rumiane. Każdą kulkę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://foodmagazine.pl/kuleczki-ziemniaczane/