Makaron ze szpinakiem i kurczakiem curry

Makarony
19.03.2018 18:31
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem curry

Składniki: 50 dag piersi z kurczaka 45 dag mrożonego szpinaku 20 dag śmietany 18% 2 łyżki przyprawy curry 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 4 ząbki czosnku olej do smażenia sól 45 dag mrożonego szpinaku 20 dag śmietany 18% 2 łyżki przyprawy curry 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 4 ząbki czosnku olej do smażenia sól około 500 g dowolnego makaronu tarty parmezan do posypania tarty parmezan do posypania Sposób wykonania: Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obtaczamy w curry, papryce słodkiej i ostrej oraz soli. Sos i makaron łączymy na patelni cały czas podgrzewając (jeśli sos jest zbyt gęsty możemy dodać trochę wody, w której gotowany był makaron). Sos i makaron łączymy na patelni cały czas podgrzewając (jeśli sos jest zbyt gęsty możemy dodać trochę wody, w której gotowany był makaron). Następnie przekładamy mięso do miski, a na patelnię po smażeniu wykładamy zamrożony szpinak. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (powinien być al dente). Następnie przekładamy mięso do miski, a na patelnię po smażeniu wykładamy zamrożony szpinak. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (powinien być al dente). Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim poszatkowany czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2016/03/makaron-ze-szpinakiem-i-kurczakiem-curry.html