Składniki: 50 dag piersi z kurczaka 45 dag mrożonego szpinaku 20 dag śmietany 18% 2 łyżki przyprawy curry 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 4 ząbki czosnku olej do smażenia sól 45 dag mrożonego szpinaku 20 dag śmietany 18% 2 łyżki przyprawy curry 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 4 ząbki czosnku olej do smażenia sól około 500 g dowolnego makaronu tarty parmezan do posypania tarty parmezan do posypania Sposób wykonania: Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obtaczamy w curry, papryce słodkiej i ostrej oraz soli. Sos i makaron łączymy na patelni cały czas podgrzewając (jeśli sos jest zbyt gęsty możemy dodać trochę wody, w której gotowany był makaron). Sos i makaron łączymy na patelni cały czas podgrzewając (jeśli sos jest zbyt gęsty możemy dodać trochę wody, w której gotowany był makaron). Następnie przekładamy mięso do miski, a na patelnię po smażeniu wykładamy zamrożony szpinak. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (powinien być al dente). Następnie przekładamy mięso do miski, a na patelnię po smażeniu wykładamy zamrożony szpinak. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (powinien być al dente). Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim poszatkowany czosnek.