Burgery jaglane

Bogumiła
Obiad
15.03.2018 11:48
Burgery jaglane

Składniki: - 190 g ugotowanej kaszy jaglanej - 200 g startej marchewki - 60 g prażonego słonecznika lub pestek dyni - 60 g prażonego sezamu - 1 czerwona cebula, pokrojona w kostkę - 50 g bułki tartej - 60 ml szklanki oleju roślinnego np. roślinnego - 3 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki jasnego sosu sojowego - ¼ łyżeczki ostrej papryki lub np. płatków chili - 2 łyżeczki kolendry mielonej - 2 łyżki natki pietruszki lub kolendry, posiekanej - kawałek imbiru wielkości korka od wina, startego na drobnej tarce - sól Dodatki: bułka do hamburgerów, pomidor, ogórek, sałata, czerwona cebula, ew. musztarda i ketchup Przygotowanie: Krok 3: Na koniec piecz 30 minut w temperaturze 200°C, w połowie czasu pieczenia (albo po upływie 20 minut) delikatnie obróć kotlety na drugą stronę. Krok 2: Po drugie ulep kotlety i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, aromatyczne kotlety z kaszy jaglanej. Podawaj w podpieczonej bułce z ulubionymi dodatkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/burgery-jaglane/