Wielkanocne babeczki marmurkowe

Monika

Wielkanoc

15.03.2018 11:29

Wielkanocne babeczki marmurkowe

Tutaj link do babeczek sezamowych: https://viagusto.pl/sezamowe-babeczki-przepis-na-wielkanoc/ Babeczki marmurkowe Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 3 głos/y ) składniki 200 g mąki (1 szklanka) użyłam bezglutenowej mieszanki, może też być to np. mąka pszenna, orkiszowa 50 g cukru (1/3 szklanki) użyłam brązowego 125 ml mleka roślinnego (1/2 szklanki) u mnie mleko ryżowe 50 ml oleju (1/4 szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowy 1 łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka kakao 100 g gorzkiej czekolady + 1 łyżka oleju kokosowego rodzynki przygotowanie Do miski daj mąkę, cukier, mleko, olej, proszek do pieczenia i sok z cytryny. Małe babeczki możesz zrobić w bardzo prosty sposób – wystarczy, że masz formę na muffinki. W ubiegłym roku pokazałam Wam przepis na bezglutenowe babeczki sezamowe, tym razem są one również wegańskie. Na spód daj jasną część, a na nią ciemną. Jeśli muffinki zbyt wyrosną utnij nożem wierzch tak, aby mogły prosto stać 🙂 Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Chcesz zrobić coś z odpowiednim klimatem, ale nie posiadasz formy na babkę? Kiedy muffinki ostygną wyciągnij je z papilotek i odwróć – dzięki temu przyjmą kształt małych wielkanocnych babeczek. Wielkanoc zbliża się bardzo szybko, a Ty znowu nie masz pomysłów na wypieki? Zapraszam Cię na wielkanocne babeczki marmurkowe! Masę wyłóż do foremek na muffinki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/wielkanocne-babeczki-marmurkowe-weganskie-bezglutenowe/