To czyni go daniem idealnym na lunch do pracy – wystarczy go rozmrozić dzień wcześniej (na wieczór włożyć do lodówki), spakować do pojemnika, a potem odgrzać (nawet w mikrofali). Doskonale smakuje po odgrzaniu – co czyni je idealnym na lunch do pracy. Przygotowanie musaki w oryginalnej wersji wymaga niemało pracy, choć daje też równie dużo satysfakcji podczas jedzenia. Rozgrzej łyżkę oleju w rondlu, wsyp komosę, smaż przez 2 minuty, mieszając. My proponujemy Wam przepis na skróty, do zrobienia w pół godziny. Doskonale nadaje się na lekką kolację, albo lunch do pracy. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 15-18 minut. Liczba porcji: dla 2 osób Składniki: 250 g mielonego indyka Szalotka lub mała cebula 2 średniej wielkości bakłażany Ząbek czosnku Krok 1 Bakłażany umyj, osusz, przekrój wzdłuż na połowy i solidnie posól. Smakuje jak musaka, ale jest bardzo łatwe do zrobienia i nie wymaga umiejętności kulinarnych. Część warto zamrozić, żeby jakiś czas później wyciągnąć z lodówki i zjeść, pachnące przyprawami korzennymi, aromatyczne danie! Idealne na lunch do pracy Będzie smakował tak samo dobrze jak jedzony zaraz po upieczeniu – nie zauważycie żadnej różnicy. Wypróbujcie ten przepis, który można zrobić z wyprzedzeniem, w większej ilości. Odstaw na 15 minut. Wstaw do piekarnika na 20 minut. Serek kozi 50 g 1/2 szklanki komosy 2 łyżki oleju Danie jest bardzo smaczne, nie wymaga umiejętności ani wysiłku.