Zupa z pieczonych pomidorów i papryki

Zupy
02.03.2018 10:46
Zupa z pieczonych pomidorów i papryki

Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – zupa taco – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie ZUPA Z PIECZONYCH POMIDORÓW I PAPRYKI PRZYGOTOWANIE: 1h 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 4-5 SKŁADNIKI: – 750-800 g pomidorów – najlepiej aby były jednakowej wielkości, nie za duże – 1 czerwona papryka – 30 ml oliwy z oliwek – pół cebuli – 2 ząbki czosnku – jedna gałązka selera naciowego – 1 papryczka chilli – 1 puszka krojonych pomidorów 400 g – 1 łyżeczka papryki wędzonej – 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego mielonego – 1 szklanka wody – 1 szklanka ugotowanej soczewicy – 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy – jogurt grecki lub gęsty jogurt do podania – świeże listki oregano lub tymianku do podania Na początku włączcie piekarnik i stawcie temperaturę 160 st. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia a na nią połóżcie pomidory przekrojone wzdłuż na pół i papryki pokrojone na ósemki i oczyszczone z nasion. Ponadto polecam: – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem z dyni – krem z białych szparagów – zupa krem z fenkuła – krem z papryki z tequilą – krem z pieczonej papryki – najbardziej klasyczny krem z pomidorów – krem z dyni z jabłkiem – krem brokułowy Tak przygotowane warzywa pieczcie przez ok 1h, a po wyjęciu zdejmijcie skórę z papryki (można ją wrzucić do strunowego woreczka od razu po wyjęciu z piekarnika, skóra odejdzie wtedy dużo łatwej). Podawajcie z gęstym jogurtem i świeżymi ziołami. Jeśli jednorazowo nie macie tyle czasu na jej zrobienie, warzywa możecie upiec np dzień wcześniej i przechować w lodówce. Na koniec dodajcie soczewicę i ciecierzycę i podgrzejcie całość jeszcze około 1 min. Następnie dodajcie czosnek i smażcie kolejne 2-3 minuty, po czym dorzućcie selera naciowego i chilli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/zupa-pieczonych-pomidorow-papryki/