Szarlotka agrestowa z bitą śmietaną

Karol
Ciasta
27.02.2018 13:46
Szarlotka agrestowa z bitą śmietaną

Potrzebne składniki Biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki ciepłej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłeczna 8 jabłek 2 galaretki agrestowe sok z połowy cytryny Bita śmietana 500 ml śmietany 36 % 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w letniej wodzie Do nasączenia ciasta: sok z połowy cytryny 0,5 szklanki wody 1 kieliszek rumu Szarlotka agrestowa z bitą śmietaną wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Na wystudzone ciasto wlewamy łyżką nasączając wymieszany sok z cytryny z wodą i rumem. Pyszna szarlotka agrestowa z bitą śmietaną na biszkoptowym cieście nasączonym cytrynowo-rumowym ponczem. Mocno schłodzoną śmietanę lekko ubijamy na najwyższych obrotach, dodajemy ubijając cukier puder i na koniec rozpuszczoną żelatynę. Z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy po trochu cukier, a następnie po jednym żółtku i łyżce wody, dokładnie ubijając. Idealna na przyjęcia, prezentuje się świetnie na stole a do tego mało kto nie lubi szarlotki. Nie za słodka, soczysta, wilgotna i z bitą śmietaną - rozpływa się w ustach. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Galaretki rozpuszczamy w pół litrze gorącej wody, łączymy z jabłkami, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Na wierzchu możemy ją posypać tartą czekoladą lub cynamonem zmieszanym z kakao.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/szarlotka-agrestowa-bita-smietana/