kawałek schabu (wielkość zależy do naczynia, jakie macie, u mnie około 1,5kg) łyżka soli na kg mięsa łyżka czarnego pieprzu łyżeczka cukru łyżka majeranku łyżeczka słodkiej papryki 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe łyżeczka ziela angielskiego Wszystkie przyprawy mieszam w miseczce. Gotuję po około 10 minut z każdej strony (wszystko zależy od jakości mięsa, czasem będzie wymagało dłuższego gotowania; ja po tych 20 minut wbijam w środek nóż i jeśli nie czuję zbyt dużego oporu, to wyłączam). Po tym czasie mięso układam w naczyniu żaroodpornym lub dużym garnku (chodzi o to, żeby mięso leżało i nie było pozawijane).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://straszniesmaczne.blogspot.com/2018/02/gotowany-schab-domowa-wedlina.html