Curry z ciecierzycy i batatów

Edyta
Obiad
20.02.2018 15:34
Curry z ciecierzycy i batatów

Składniki - 2 szklanki ciecierzycy (z puszki lub wymoczonej w wodzie przez noc), - 1 duży batat, - ryż, - 1 szklanka mleka kokosowego, - 1 mała cebula, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki czerwonej pasty curry, - sól i pieprz, - curry (gdy lubimy ostre dania), - opcjonalnie świeża kolendra lub zielona cebulka. 🙂 Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny obiad, który możecie zrobić na jednej patelni, czyli nie dość, że oszczędność czasu przy gotowaniu, to jeszcze przy zmywaniu. Po zeszkleniu cebuli dodajemy 2 łyżki curry (ilość zależy od tego jak bardzo ostre curry lubicie :)). 😉 Bardzo lubię gotować, ale nie codziennie chcę spędzać w kuchni kilka godzin na wymyślne potrawy. 🙂 Może na zdjęciu nie prezentuje się najlepiej, ale żeby poczuć smak musicie tego sami spróbować. 😉 Zapraszam na curry z ciecierzycy i batatów. Jeśli to konieczne możemy doprawić całość odrobiną soli i pieprzu, a gdy lubimy ostre dania – chili. Dodajemy na patelnię, razem z wymoczoną, odcedzoną ciecierzycą i ryżem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około 20-30 minut co jakiś czas mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://origamifrog.pl/curry-ciecierzycy-batatow/