Dziś u mnie tapioka na słodko w formie deseru w pucharkach, o smaku czekoladowo-korzennym z wiśniami oraz jogurtem naturalnym. Małe, jędrne kuleczki o smaku czekoladowym z nutą korzenną, podane naprzemiennie z wiśniami deserowymi to deser, który rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodkości! Pudding z tapioki jest rewelacyjny w smaku - zakochałam się w nim od pierwszej łyżeczki i żałuję, że tak późno go poznałam. Następnie dodajemy mleko kokosowe oraz erytrol i gotujemy na małym ogniu przez około 15-20 min., cały czas mieszając, aż kulki tapioki staną się przezroczyste. Na końcu dodajemy przyprawę do piernika oraz posiekaną gorzką czekoladę (1 kostkę odkładamy do posypania po wierzchu) i mieszamy do momentu, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Tapioka jest hipoalergiczna, lekkostrawna i nie zawiera glutenu, a dzięki temu, że jest bezzapachowa i ma neutralny smak, może być używana zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych.