- 700 ml mleka - 80 g budyniu czekoladowego bez cukru (2 opakowania) - 80 g kremu czekoladowego do kanapek - Żelatyna deserowa 60 g - ok. 120 g herbatników maślano-kakaowych - wiśnie drylowane (ok 30 sztuk) - 2 galaretki pastelowe pinacolada - posypka deserowa czekoladowa - forma do ciasta wymiar wew. 28x23 1. W momencie gdy zacznie się gotować, przed dodaniem budyniu wrzucić do mleka ok 80g (2 pełne łyżki stołowe) kremu czekoladowego dokładnie wymieszać do rozpuszczenia i dodać rozrobiony budyń. W 100 ml zimnego mleka rozmieszać 80g budyniu. Następnie mikserem wymiksować do jednolitej masy, dodając partiami żelatynę do masy. 3. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.knurr.pl/2018/02/budyniowiec-czekoladowy-z-pinacolada.html