Składniki: 1 kg mięsa wołowego 3 papryki czerwone 1 cebula 2 pietruszki 1/4 selera 2-3 marchewki 0,5 kg pieczarek 3 ziemniaki 2 łyżki mąki 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki (lub więcej w zależności od pożądanej ostrości) 0,5 łyżeczki rozmarynu 0,5 łyżeczki tymianku 2 ziela angielskie 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu Przygotowanie: Pierwsze co musisz zrobić to pozbyć się skórki z papryki. Po tym czasie wyjmij z piekarnika i każdą zawiń w folię aluminiową na kilka minut. Mięso wołowe umyj i drobno pokrój, Obtocz mięso w mące i podsmaż krótko na gorącym oleju. do wrzątku wsyp mięso i ustaw na wolne gotowanie. Włóż do nagrzanego piekarnika na 25 minut.