Dania przygotowywane na parze są niezwykle zdrowe i smaczne. Niestety, nie każdy z nas posiada odpowiedni do tego sprzęt. W takim przypadku warto skorzystać z tej metody. Możesz ją wypróbować również wtedy, kiedy chcesz najpierw przekonać się, czy dania na parze ci smakują, zanim kupisz odpowiednie urządzenie.
Do przygotowania domowego urządzenia do gotowania na parze naprawdę niewiele potrzeba. Każdy z nas ma te przedmioty w domu. Oto, co należy zrobić.
#Czego potrzebujesz?
-Głęboka patelnia
-Talerz żaroodporny
-Folię aluminiową
-Pokrywkę do patelni
Co należy zrobić?
#Przygotuj z foli aluminiowej 3 kulki.
#Połóż je na rozgrzaną patelnię.
#Kiedy będą już nagrzane połóż na nie talerz.
#Na talerzu umieść produkt, który chcesz ugotować na parze.
#Wlej do patelni wodę i doprowadź ją do wrzenia.
#Kiedy zacznie się gotować i parować przykryj patelnię pokrywką.
#Para zamknięta w naczyniu ugotuje twoje danie.