Czas wykonania: 20 minut Ilość porcji: 15 – 18 placuszków Składniki: 450 g fileta z indyka 200 g pieczarek 1 papryka (200 g) 3 jajka 4 – 5 łyżek mąki 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Po zostawieniu masy w lodówce na następny dzień masa może być rzadsza, należy wtedy dodać odrobinę mąki i wymieszać. Placuszki z kurczakiem, papryką i pieczarkami to moja propozycja na obiad w 20 minut! Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 🙂 Smakuje super, więc myślę, że chętnie skorzystacie z przepisu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/placuszki-z-kurczakiem-papryka-i-pieczarkami/