Szynka peklowana z piekarnika

Anna
Śniadania
15.01.2018 18:28
Szynka peklowana z piekarnika

Składniki: - 1,7 kg szynki wieprzowej w jednym kawałku,najlepiej kula - 2 litry wody - 4 łyżki soli peklowej - 4 liście laurowe - 8 sztuk ziela angielskiego - główka czosnku - papryka ostra bądź słodka - majeranek - świeże ząbki czosnku Włożyć szynkę do woreczka do pieczenia razem z przyprawami z marynaty,wlać 1,5 szklanki wody i związać woreczek. do środka Umytą szynkę włożyć do przygotowanej marynaty na 5-6 dni,codziennie obracając mięso,aby się równomiernie peklowało. Na górze zrobić 2-3 dziurki - widelcem bądź jakimś szpikulcem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2018/01/szynka-peklowana-z-piekarnika.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna