Składniki: - 1 szklanka suchej soi - 10 suszonych daktyli - średnia marchew - 2 cebule - 5 pieczarek - 2 jajka - łyżka sosu sojowego - 3 łyżki wody pozostałej po moczeniu daktyli - 3 łyżki bułki tartej - sól, pieprz, papryka ostra wędzona Przygotowanie Soję zalewamy wodą i moczymy przez noc. Nie wymaga wiele pracy, choć nieco długo się go robi, gdyż soja musi się gotować co najmniej 2 godziny, aby była miękka. Następnie soję odcedzamy, płuczemy na sicie, zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości (ok 2 godz). Do masy dodajemy pokrojone daktyle, wodę pozostałą po ich moczeniu, sos sojowy, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Daktyle zalewamy wodą i moczymy przez około 2 godziny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2018/01/pasztet-sojowy-z-daktylami/