SAŁATKA WARSTWOWA Z BROKUŁEM I TORTELLINI Składniki: 1 brokuł 250g tortellini (sprawdzą się różne smaki, w szczególności z ricottą i szpinakiem) 250 g sera feta kilka pomidorków koktajlowych 2 garście ziaren słonecznika 1 łyżka soku z cytryny (lub łyżeczka kwasku cytrynowego) 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 4 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz sól Brokuł podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek z odrobiną soku z cytryny lub kwasku cytrynowego (dzięki temu zachowa piękny kolor) i nie przykrywając garnka obgotuj przez 2-3 minuty. Całość oprósz prażonym słonecznikiem, a dla wielbicieli tego dodatku polecam uprażyć więcej i przesypywać małą ilością każdą warstwę sałatki 🙂 Przypominam, że wspólnie z innymi blogerkami przygotowałyśmy zupełnie darmowy e-book z imprezowymi przepisami. Kliknij w banerek poniżej i pobierz na swój komputer/tablet/telefon. To nie jest wymieszana papka, z którą można się bawić w “zgadnij kotku co mam w środku 😉 . Sałatka warstwowa z brokułem i tortellini to składniki, które do siebie pasują, ale smak tortellini możesz zmienić, jeśli akurat tego konkretnego nie spotkasz. Tu od razu wiadomo co jest poszczególną warstwą, a cały sekret smaku tkwi w tym, aby na talerz nakładać je wszystkie. Taka jest właśnie sałatka warstwowa z brokułem i tortellini – smaczna i sycąca, a przy tym bardzo fajnie wygląda. Sos czosnkowy możesz też posolić, ale przy tej sałatce pamiętaj, że feta jest bardzo słona.