Robiąc bałwanki możecie wykazać się swoim talentem artystycznym, lecz jeśli nie macie ochoty lub czasu robić bałwanków możecie wykorzystać przepis na wegańskie kruche ciasto o orzechowym posmaku i zrobić zwykłe ciasteczka, zapraszam 🙂 składniki Ciasto: - 100 g mąki pszennej - 50 g mąki kokosowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 50 g cukru - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 2 łyżki masła orzechowego - 60 ml mleka (roślinne) - 110 ml oleju (u mnie kokosowy) Krem: - 240 ml mleczka kokosowego (60%) - 1 łyżka cukru - 3 łyżki mąki kokosowej - 1 łyżeczka cukru wanilinowego Z powstałych kulek uformuj bałwanki – każdą z nich kolejno rozgnieć na blaszce do pieczenia, zaczynając od największej, tak aby kulki połączyły się (tę kwestię najlepiej zobaczyć na filmiku 🙂 ). Przepis na sos serowy z cheddara - Jak i na co stosować sok z kapusty? Sprawdź najnowsze przepisy - Roślinne źródła witaminy D – dowiedz się, co jeść, aby uzupełnić jej poziom w organizmie - FIT Malinowa chmurka bez pieczenia – niskokaloryczne ciasto! - CHURROS w dwóch wersjach! Churros z piekarnika i smażone – przepis - Wegańska Wigilia i wegańskie Święta – 12 sprawdzonych przepisów bez mięsa, bez nabiału i bez jajek - Jak zrobić sos serowy? Dodatkowo: - kokos - gorzka czekolada lub polewa - kurkuma - barszcz instant przygotowanie - Składniki na ciasto wymieszaj i wyrób z nich zwarte ciasto. Tym razem przyszedł czas na bałwanki 🙂 Ciastka te na pewno spodobają się dzieciom, ale również dorosłym. - Po tym czasie ciasto wyciągnij z lodówki i uformuj z niego kulki o trzech wielkościach.