Ciasto piernikowe: Z podanych składników zagniatamy ciasto, przekładamy do blaszki (25x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy je ok 30 minut w 180 st.C - 450 g mąki - 220 g margaryny - 3 łyżki miodu sztucznego - 1,5 łyżeczki sody - 3 łyżki kwaśnej śmietany (18%) - 150 g cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka przyprawy do piernika Biszkopt czekoladowy: Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli, dodajemy cukier i żółtka, następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Pieczemy w tej samej blaszce co ciasto piernikowe, przez 30 minut w 180 st. C Budyń malinowy: - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 szklanki maki pszennej - 2-3 łyżki kakao - szczypta soli Pozostały sok zagotowujemy i do gotującego wlewamy proszek budyniowy, gdy się całość zagotuje studzimy i wykładamy na ciasto piernikowe. - 2 budynie śmietankowe - 1 litr soku z malin Dodatkowo: Złożenie ciasta: na ciasto piernikowe smarujemy ostudzony budyń malinowy, przykrywamy biszkoptem, na biszkopcie rozsmarowujemy bitą śmietanę, którą przykrywamy herbatnikami, a całość polewamy rozpuszczoną czekoladą.