składniki 200 g mrożonego szpinaku 1 szklanka oleju kokosowego (możesz też użyć innego wybranego oleju) 100 g cukru 2/3 szklanki mąki kokosowej (ok. 120 g) 40 g kokosu 3 łyżki masła orzechowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) szczypta soli Do dekoracji: czekolada kokos posypka czekoladowa przygotowanie Szpinak wyciągnij z zamrażarki i poczekaj do jego rozmrożenia. Olej kokosowy roztop w kąpieli wodnej (możesz też użyć innego oleju, na przykład słonecznikowy). Możesz też użyć innych ozdób – na przykład zrobić kolorowe bombki. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Gotowe ciasteczka piecz około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza – tak, aby ciastka lekko się zarumieniły i stwardniały. Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, na tę okazję mam dla Was świąteczne ciastka – choinki. Teraz odbierz część ciasta i rozwałkuj je na grubość około 0,5 cm. Do szpinaku i oleju dodaj mąkę, cukier, kokos, masło orzechowe, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Powstałe ciasto włóż na 20 minut do zamrażarki.