Przepis
Składniki:
-małe opakowanie śmietanki kremówki (36%)
-galaretka malinowa
-galaretka truskawkowa (my użyłyśmy truskawkowo- waniliowej)
-garść truskawek
-szklanka Malibu
Przygotowanie:
Galaretkę malinową rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystygnięcia. Gdy zacznie tężeć należy ubić na sztywno śmietankę i powoli dokładać do niej tężejącą galaretkę. Otrzymamy ptasie mleczko. Nakładamy je do pucharków lub kieliszków i wstawiamy do lodówki. Po ok 15 minutach układamy na wierzchu umyte i pokrojone owoce. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w kieliszku gorącej wody (można dodać dwa) i następnie dodajemy likier Malibu. Delikatnie wylewamy na wierzch deseru.
Jak skrzepnie można jeść. Jeśli nie macie tyle cierpliwości można jeść z płynnym wierzchem.
Smacznego!