W nagrodę moja konkursowa receptura znalazła się w przepięknie wydanej książce “Przepis na Kopernika, pełnej fantastycznych przepisów na potrawy słodkie i słone z dodatkiem piernikowej nuty! Kilka dni później w lodówce pysznił się wspaniały w smaku eksperyment cukierniczy – sernik piernikowo-chałwowy pistacjami i marakują na zimno. – Ale udał Ci się ten sernik! – podsumowała moja znajoma, oblizując się po skończonym kawałku. Tuż z pomysłem, aby do serowca dodać pierniki, pojawiła się myśl, że gdybym dodała dla towarzystwa pistacje i chałwę, mogłoby wyjść coś pysznego! Sprawdzam się wtedy sama przed sobą, czy jestem w stanie podołać temu, co należy wykonać. Tym razem poszczęściło mi się i zostałam wyróżniona wśród trzydziestu siedmiu innych blogerów za ciekawy i inspirujący przepis. Przepis na nagrodzony sernik z piernikami można znaleźć TUTAJ.