Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe - przepis krok po kroku

Magdalena
Ciasta
07.12.2017 19:30
Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe - przepis krok po kroku

Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe – przepis krok po kroku Do przygotowania bezglutenowych pierników będziecie potrzebować: 150 g mąki ryżowej 60 g mąki kukurydzianej 60 g skrobi ziemniaczanej 50 g cukru 150 g miodu 2 jajka ¼ kostki margaryny ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 płaską łyżeczkę przyprawy do piernika (ja korzystam z własnej mieszanki, ale możecie równie dobrze użyć gotowej) papier do pieczenia Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe – wykonanie krok po kroku: Miód, margarynę, cukier i przyprawy rozpuszczamy, podgrzewając na małym ogniu, cały czas mieszając. Pomysły na prezenty świąteczne mamy już za sobą, czas więc zająć się pomysłami na świąteczne wypieki 😉 Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na najbardziej klasyczny z nich, jakim są pierniki – oczywiście w wersji bezglutenowej 😉 Już dziś zapraszam Was na drugi przepis na pierniczki – tym razem wykrawane 😉 Smacznego! Nie ważne w jakim wydaniu, pierniczki muszą być! 😀 Moje bezglutenowe pierniczki są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. 🙂 Można je już kosztować (nawet na ciepło) i delektować się ich korzennym smakiem – koniecznie z kubkiem kawy lub kakao 😉 W dodatku od samego początku są mięciutkie, więc można je spokojnie przygotować na ostatnią chwilę 😉 Z podanych przeze mnie proporcji wychodzi ok. 30 sztuk. Po tym czasie wyciągamy pierniczki bezglutenowe z piekarnika i wykładamy na talerz. Tak przygotowane szybkie i proste pierniczki bezglutenowe wkładamy do piekarnika i pieczemy 11 – 12 minut. Z powstałej masy formujemy kuleczki (porcja wielkości łyżeczki) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://okiemblondynki.pl/zdrowy-tryb-zycia/przepisy/szybkie-i-proste-pierniczki-bezglutenowe-przepis/