mąki 1 kostka masła 2 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: około 1 kg mielonego twarogu 1 budyń waniliowy 1/2 szkl. To już ostatni z tych moich serowych wypieków, bo ser się skończył 😉 ale jeść mamy co, nie tylko do kawy 😉 chętnych zapraszam, póki nie zjedzone 🙂 Składniki: Ciasto kruche: 2,5 szkl. Kruchy spód, na nim masa serowa z rodzynkami, to wszystko przełamane smakiem brzoskwiń i udekorowane puszystą bezą – wspaniały!:) wydaje się pracochłonne, ale wcale nie jest. Masę wykładamy na upieczony sernik w sposób nierównomierny-tworząc górki i dołki, zapiekamy jeszcze około 20-25 minut (do zrumienienia bezy). Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszamy do 160 stopni i pieczemy jeszcze 20 minut. cukru 1/2 kostki masła 4 żółtka rodzynki (120-150g) Beza: 6 białek 3/4 szkl. W dużej misce ucieramy masło, dodajemy żółtka, miksujemy z cukrem, serem i budyniem. Schłodzone ciasto kruche rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę (25×36) wyłożoną papierem do pieczenia.