Sałatka z kaszy pęczka, kurczaka i brokułów

Ewelina
Sałatki
01.09.2014 8:44
Sałatka z kaszy pęczka, kurczaka i brokułów

Przepis

Sałatka z kaszy pęczak, kurczaka i brokuła

4 łyżki kaszy pęczak

ugotowana pierś kurczaka

pół średniego brokuła

pół awokado

pół puszki kukurydzy

2łyżeczki czerwonego pesto

4łyżki jogurtu greckiego

2 łyżki pestek słonecznika

Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia.

Brokuł dzielimy na małe różyczki. Gotujemy ok. 4-5 minut ( czas liczymy od wrzucenia do wrzącej wody). Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i także pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia.

Pierś kurczaka i awokado kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

I mieszamy: kurczak, kukurydza, pęczak, awokado i brokuł.

W kubeczku mieszamy pesto z jogurtem i mieszamy z resztą składników.

Pestki prażymy na suchej patelni, posypujemy nimi sałatkę.

Całość pakujemy do lunch box-u i uciekamy na uczelnię ;)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną