Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie. Ten przepis rządzi w te święta!

Helka
Obiad
16.04.2019 17:38
Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie. Ten przepis rządzi w te święta!

Na blogu znajdziecie już przepis na pieczoną białą kiełbasę w sosie chrzanowym lub zapiekaną w cebuli, a tym razem postawiliśmy na białą kiełbasę w piwie i musztardzie. Poza tym, w Przepis na pieczoną białą kiełbasę w piwie, musztardzie francuskiej i miodzie: Białą kiełbasę najpierw zaparzyć. Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie – Składniki: 0,5 kg surowej białej kiełbasy 1 średnia cebula – ok. 150 g pół szklanki piwa (125 ml) Warto jednak od czasu do czasu urozmaicić menu i podać białą kiełbasę w nieco innej wersji, np. pieczoną w różnych marynatach. Naczynie żaroodporne przykryć (folią aluminiową lub pokrywką) i piec całość przez 25 minut, następnie zdjąć przykrycie, obrócić kiełbaski i piec jeszcze przez kolejne 20-25 minut aż kiełbasa nieco się przyrumieni. Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie – to kolejna propozycja na wielkanocny przepis. 4 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka miodu pół łyżeczki suszonego majeranku pieprz do smaku Do wykonaniapolecam szczególnie ziarnistą musztardę francuską, która idealnie podkreśla smak całego dania. Poukładać na dnie zaparzone białe kiełbaski, na to posypać pokrojoną w piórka cebulę i przemieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneprzeboje.pl/biala-kielbasa-pieczona-w-piwie-musztardzie-i-miodzie/