Pieczeń ze schabu faszerowana szynką i serem

Karol
Obiad
08.11.2018 12:25
Pieczeń ze schabu faszerowana szynką i serem

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pieczeń ze schabu faszerowana szynką i serem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1,3 kg schabu bez kości 120-130 g szynki w plasterkach 1 opakowanie sera feta 10 kawałków suszonych pomidorów w zalewie 1/2 papryki czerwonej 1 łyżka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej dowolne zioła do mięs (bazylia, majeranek, tymianek) sól (pieprz) Soczysta pieczeń ze schabu faszerowana szynką i serem z dodatkiem pomidorów i papryki. Gotowanie: 1 godz. 30 min. Pieczeń ze schabu faszerowana szynką i serem Sposób wykonania Wieczorem umyty i osuszony schab nacieramy solą, pieprzem papryką i czosnkiem i odstawiamy na noc do lodówki. W każde nacięcie wkładamy po plasterku szynki, szynki, kawałku papryki, i pomidora. Bardzo pomysłowy sposób podania i krojenia pod kątem zapewnia świetny efekt na stole. Wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego z pokrywą Smarujemy olejem schab po wierzchu i posypujemy ziołami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/pieczen-ze-schabu-faszerowana-szynka-i-serem/