Makaron z twarogiem i rodzynkami

Anna
Makarony
22.07.2015 19:22
Makaron z twarogiem i rodzynkami

Potrzebne nam:- 12 dużych muszli makaronowych- opakowanie drobno zmielonego twarogu półtłustego- pół małego kubeczka śmietany 12%- 2 łyżki cukru waniliowego- 1,5 garści rodzynekPrzygotowanie:Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po czym hartujemy w zimnej wodzie. Mama robiła coś na szybko, najlepiej do zjedzenia na zimno lub w ręku, żeby przypadkiem inne dzieci nie musiały za długo czekać. Mi osobiście kojarzy się z beztroskim dzieciństwem, letnimi obiadami w biegu i całymi dniami spędzonymi na dworze. Najlepiej smakują, gdy przed podaniem wstawi się je na chwilę do lodówki, zwłaszcza w upalne dni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2015/07/makaron-z-twarogiem-i-rodzynkami.html