Pierniki - topniejące bałwanki

Paulina
Ciasta
15.12.2015 19:57
Pierniki - topniejące bałwanki

Aby przygotować topniejące bałwanki będziecie potrzebować: okrągłych ciasteczek gęstego białego lukru rzadkiego białego lukru (konsystencja mniej więcej mydła w płynie) gęstego czarnego lukru do utworzenia oczu, rąk, minek i kapeluszy gęstego lukru w dowolnych kolorach do utworzenia akcesoriów ubioru takich jak na przykład szalik, krawat, kapelusz, kwiatek, itp. Jak możecie zobaczyć poniżej, najpierw utworzyłam nieregularny kontur przy użyciu gęstego lukru, a następnie wypełniłam powierzchnię rzadszym lukrem (opis gęstości lukru tutaj) i rozprowadziłam go szpatułką. W tym celu przygotowałam trochę czarnego, gęstego lukru i wykorzystałam pozostałości zielonego lukru po dekorowaniu choinek. Jak już napisałam na samym początku, przygotowywanie bałwanków rozpoczęłam od narysowania nieregularnego konturu na ciasteczku, a następnie wypełniłam go rzadkim lukrem. Na sam koniec bałwankom dorysowałam kapelusze (część bałwanków dostała kapelusze utworzone z pralinek), guziki, minki i patykowate ręce, kwiatki, muchy krawaty itp..

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ciastkowylab.pl/topniejace-balwanki/