2-3 łyżki czerwonej pasty curryduża cebulacukiniapapryka czerwonaśredni batat lub 2 ziemniaki1/2 szklanki bulionu warzywnegopuszka mleka kokosowegolimonka1 cm świeżego imbiruolej do wokasól, pieprzdodatkowo: ryż jaśminowy, kolendra lub bazylia do dekoracji W woku rozgrzać olej na dużym ogniu, wrzucić cebulę i mieszając podsmażyć ją do miękkości przez 2-3 minuty. Dodać czerwoną pastę curry oraz starty imbir i nadal podsmażać przez około 2 minuty, aby uwolnił się aromat. Przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i podgrzewać przez około 15 minut, aż warzywa będą miękkie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/10/tajskie-czerwone-curry-z-warzywami.html