Tajskie czerwone curry z warzywami

Katarzyna
Obiad
27.10.2017 22:50
Tajskie czerwone curry z warzywami

2-3 łyżki czerwonej pasty curryduża cebulacukiniapapryka czerwonaśredni batat lub 2 ziemniaki1/2 szklanki bulionu warzywnegopuszka mleka kokosowegolimonka1 cm świeżego imbiruolej do wokasól, pieprzdodatkowo: ryż jaśminowy, kolendra lub bazylia do dekoracji W woku rozgrzać olej na dużym ogniu, wrzucić cebulę i mieszając podsmażyć ją do miękkości przez 2-3 minuty. Dodać czerwoną pastę curry oraz starty imbir i nadal podsmażać przez około 2 minuty, aby uwolnił się aromat. Przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i podgrzewać przez około 15 minut, aż warzywa będą miękkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/10/tajskie-czerwone-curry-z-warzywami.html