KOKOSOWY BEZSERNIK Z MORELAMI - SERNIK BEZ SERA (bez pieczenia, wegański, bezglutenowy)

Monika
Ciasta
26.10.2017 12:26
KOKOSOWY BEZSERNIK Z MORELAMI - SERNIK BEZ SERA (bez pieczenia, wegański, bezglutenowy)

🙂 Zapraszam do obejrzenia video przepisu 🙂 Kokosowy bezsernik z morelami Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 3 głos/y ) składniki Spód: 150 g płatków jaglanych 75 g kokosu 150 g daktyli + 120 ml gorącej wody 2 łyżki kakao Masa: 100 g soczewicy czerwonej 100 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego 80% 500 ml gorącej wody 1 budyń + 150 ml syropu z moreli lub brzoskwiń 50 g kokosu 5 łyżek cukru kilka kropel soku z cytryny Dodatkowo: morele lub brzoskwinie w syropie kokos cukier gorzka czekolada lub polewa przygotowanie Daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na około 15 minut. Ciasto bez pieczenia na miarę sernika z dużą ilością kokosu na kakaowym spodzie. Następnie ułóż morele lub brzoskwinie z syropu, a na nie resztę kremu. W środku znajdziesz również morele z syropu, które możesz zamienić na brzoskwinie. Następnie zdejmij z ognia i dodaj kokos, cukier oraz sok z cytryny. Na suchej patelni podpraż kokos z dodatkiem cukru. Kiedy soczewica i kasza będą miękkie, czyli po około 15 minutach zblenduj je na gładki krem. Następnie dodaj budyń rozmieszany w syropie z moreli lub brzoskwiń. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/kokosowy-bezsernik-z-morelami-sernik-bez-sera-weganski-bezglutenowy/