Wymiary formy: 24x28 cm Składniki: kruche ciasto: 2 szklanki mąki 100 g masła 4 żółtka 1 łyżka śmietany 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru 1 1/2 kg jabłek kruche ciasto:dodatkowo: Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, dodajemy pokrojone masło, śmietanę i żółtka. Następnie ciasto dzielimy na dwie części (1/3 ciasta i 2/3 ciasta) oraz schładzamy w lodówce. Bardzo prosty babciny przepis na jabłecznik na kruchym cieście. Pozostałe ciasto ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy wierzch.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2017/10/najprostszy-jabecznik.html