Tiramisu wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 30 min. Tiramisu Potrzebne składniki 500 g serka mascarpone 250 g biszkoptów podłużnych Ladyfingers 4 świeżych jajek 80 g cukru pudru 100 ml likieru Amaretto 1,5 szklanki mocnej zaparzonej kawy 2 łyżki kakao do posypania Sposób wykonania Żółta oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem pudrem, na puszystą masę. Ubijamy pianę z białek na sztywno (możemy dodać szczyptę soli) i dokładamy do masy tym razem już tylko mieszając do połączenia składników. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Można też zrobić to cisto w pucharkach z małymi biszkoptami, ja jednak polecam przełamać długie biszkopty o bardziej twardej strukturze. Maczamy w nim biszkopty, krótko tak by nam całkiem nie rozmiękły z obu stron. Znacie pewnie doskonale ten smak bo sporo osób po nie sięga chcąc zrobić coś fajnego na przyjęcie. Jajka należy dokładnie umyć i sparzyć - ciasto nie jest pieczone, więc trzeba na to zwrócić uwagę.