Składniki: 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego pierś z kurczaka 2 łyżki mąki ziemniaczanej kilka grzybów mun 50 g bambusa z zalewy jajko mała cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego szczypta (lub więcej) chilli sól dodatkowo: makaron sojowy szczypior - Cebulę posiekać, kurczaka i pędy bambusa pokroić w paseczki, grzyby mun namoczyć i również pokroić. - Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 2 łyżkami wody, sosem sojowym i octem w małej miseczce. U mnie wersja z piersią kurczaka, który wegetarianie mogą zastąpić serem tofu. Chińska zupa ostro-kwaśna Lekka, smaczna i bardzo prosta chińska zupa o specyficznym ostro kwaśnym aromacie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://wyzwaniakuchenne.blogspot.com/2015/04/chinska-zupa-ostro-kwasna.html