Jarzynka a l a Vegeta – prosty przepis krok po kroku Do przygotowania domowej Vegety będziecie potrzebować: 1 kg marchwi ½ kg selera 1 kg pietruszki 1 kg cebuli ½ kg pora 1 kg pomidorów zielenina: natki pietruszki, naci selera, koperku (według uznania) 1 kg soli (ja używam różowej soli himalajskiej) Jarzynka a l a Vegeta – sposób przygotowania krok po kroku: 1. Jako, że jesień jest idealnym czasem na robienie przetworów na zimę, postanowiłam podzielić się z Wami moim sprawdzonym przepisem na jarzynkę, która świetnie się sprawdza w trakcie zimowego gotowania. Nasza Jarzynka a la Vegeta jest nie tylko idealnym dodatkiem do potraw, ale również świetną bazą do zup i sosów, bez konieczności stosowania kostek rosołowych jest już gotowa. W dodatku jej przygotowanie jest bardzo proste, choć wymaga nieco czasu, ale efekt końcowy jest tego warty! Jest ona nie tylko idealnym dodatkiem do potraw, ale również świetną bazą do zup i sosów. A jeśli szukacie innych sprawdzonych przepisów na przetwory, koniecznie zajrzyjcie na bloga Kosą po patelni! Jeśli nie posiadacie maszynki do mięsa, możecie je równie dobrze zetrzeć na tarce, a zieleninę posiekać. Dzięki niej, można w szybki sposób przygotować wywar, bez konieczności stosowania kostek rosołowych, czy przypraw typu Vegeta. Możemy je wcześniej pokroić na mniejsze kawałki, aby ułatwić sobie ich wrzucanie do otworu maszynki. Użycie maszynki do mielenia mięsa jest po prostu szybszym i wygodniejszym sposobem.