1 średni por 3 ząbki czosnku 700 ml bulionu 1 szklanka puree dyniowego (przepis TU KLIK!) 160 ml mleczka kokosowego (mała puszeczka) 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru sól, pieprz do smaku 1 łyżka oliwy PRZYGOTOWANIEPora kroimy w plasterki (białą część), czosnek siekamy. ! 1 porcja bez dodatków - tylko 163 kcal: - białko - 3,8 g - tłuszcze - 12 g - węglowodany - 9 g - błonnik - 5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Przesmażamy razem na oliwie przez około 10 minut, zalewamy bulionem i dodajemy puree dyniowe.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2017/10/krem-dyniowo-porowy-z-mleczkiem.html