Bezglutenowe roladki naleśnikowe z pastami warzywnymi Wawrzyniec – przepis krok po kroku

Magdalena
Przekąski
28.09.2017 19:45
Bezglutenowe roladki naleśnikowe z pastami warzywnymi Wawrzyniec – przepis krok po kroku

Dzisiaj mam dla Was bardzo prosty przepis na danie, które można podawać zarówno jako przekąskę na zimno, jak i danie obiadowe, czyli roladki naleśnikowe – oczywiście bez glutenu 😉 Nadzienie do takich roladek możemy przygotować sami, według własnej fantazji kulinarnej lub skorzystać z gotowych rozwiązań. Do przygotowania ciasta na naleśniki będziecie potrzebować: 2 jajka 100 g mąki ryżowej 100 g mąki kukurydzianej 25 g mąki ziemniaczanej 230 ml wody 2 łyżki oleju szczyptę soli Naleśniki smażę na patelni o średnicy 28 cm i z podanych proporcji wychodzi mi 6 sztuk. Moje bezglutenowe roladki naleśnikowe nadziałam 4 pastami warzywnymi Wawrzyniec z: ciecierzycą, pieprzem i czarnuszką grillowaną cukinią i curry grillowanym bakłażanem suszonymi pomidorami i żurawiną Bezglutenowe roladki naleśnikowe – wykonanie krok po kroku: Jeśli lubicie przepisy na szybkie i proste dania, ten z pewnością przypadnie Wam do gustu 🙂 Bezglutenowe roladki naleśnikowe z pastami warzywnymi Wawrzyniec – Nasze bezglutenowe roladki naleśnikowe są gotowe i można je już podać jako przekąskę na zimno. Wawrzyniec poznałam biorąc udział w kampanii ambasadorskiej Streetcom, dzięki której mógł powstać ten prosty przepis na bezglutenowe roladki naleśnikowe. 1. Jajka ze szczyptą soli rozkłócamy montewką lub mikserem, po czym po kolei dodajemy wodę, mąki w dowolnej kolejności oraz 2 łyżki oleju. Same pasty, świetnie nadają się zarówno do dań na zimno, jak i na ciepło. 7. Na koniec, każdy z ruloników kroimy na kawałki.