Przepis z moimi zmianami na blaszkę 23 x 23 cm: - 200 g mąki pszennej - 100 g masła orzechowego np. od NaturAvena - 50 g masła - 100 g cukru trzcinowego (może być też zwykły cukier) - 2 jajka kl M - 150 ml mleka - 1/2 płaskiej łyżeczki sody - 3/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jabłka - 1 spora, dojrzała gruszka - ewent. Przepis z moimi zmianami na blaszkę 23 x 23 cm: Dodajemy na przemian, mąkę z sodą oraz proszkiem do pieczenia, mleko i jedną płaską łyżkę śmietany kwaśnej. Polecam wam je bo jest bardzo smaczne, a smak masła orzechowego z jabłkiem i gruszka idealnie się komponuje :) Ciasto Z Masłem Orzechowym I Owocami Takie ciacho upiekłam sobie na te zimne, szare i deszczowe dni.