Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym / 2 porcje Składniki: 1 mała cukinia 1 jajko 1 łyżka mleka bułka tarta 1/3 szklanki jogurtu naturalnego 2 szczypty słodkiej papryki 2 szczypty suszonego oregano sól do smaku 3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Z cukinii odcinamy końcówki. Kawałki cukinii panierujemy w jajku, a następnie w bułce, z każdej strony, dokładnie dociskając. Paluszki podajemy na ciepło lub na zimno, z dipem jogurtowym. Dzisiaj przygotowałam pieczoną, w panierce z dipem jogurtowym. Małe cukinie mają mniej wody, dzięki czemu są lepsze w smaku. Dip to jogurt naturalny wymieszany z solą, słodką paprykę i suszonym oregano. Kroimy wzdłuż na ćwiartki i następnie na mniejsze kawałki. Lato wkrótce się kończy, ale na blogu trwa przez cały rok! Jogurt mieszamy ze słodką papryką i suszonym oregano, doprawiamy do smaku.