Ciasto z malinami i kremem z nutelli składniki: Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki orzechów laskowych 4 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Krem: 5 łyżek nutelli 100 g czekolady 150 g masła 300 g malin do dekoracji szklanka pokruszonych wafli Ciasto z malinami i kremem z nutelli wykonanie: Orzechy wysypujemy na blaszkę wyłożoną pergaminem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i prażymy orzechy przez około 15 minut, aż w mieszkaniu zacznie się unosić ich zapach ;) Następnie przekładamy orzechy na ściereczkę i pocieramy przez drobne sitko lub durszlak, w ten sposób skórka oddzieli nam się od orzecha. Gdy ciasto ostygnie, przekrawamy je na pół i przekładamy kremem, na krem wysypujemy wafle, a na to kładziemy drugą część biszkoptu. Na urodziny mojego narzeczonego zrobiłam, czekoladowe ciasto z malinami z dodatkiem orzechów laskowych. Połączenie czekolady z malinami to po prostu strzał w dziesiątkę i ciasto bardzo smakowało gościom. Jeżeli część się nie uprażyła to należy włożyć je jeszcze na parę minut do piekarnika. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia przez sitko, dodajemy zmiksowane orzechy.