Pewnie teraz sobie myślicie, że ten majonez to profanacja sosu tzatziki, ale sami spróbujcie i oceńcie 😉 Składniki: - 200 g jogurtu naturalnego gęstego lub jogurtu greckiego - 2 ząbki czosnku - 2 ogórki gruntowe - 1 łyżka majonezu - 1/2 pęczka koperku - sól, pieprz Wykonanie: Ogórki obieramy ze skóry, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Oryginalny sos tzatziki składa się z jogurtu greckiego, ogórków, czosnku oraz odrobiny oliwy, natomiast mój sos to taka trochę podróbka tego greckiego 😉 SOS OGÓRKOWO-CZOSNKOWY Sos ogórkowo-czosnkowy na bazie jogurtu greckiego to znany grecki dip o nazwie tzatziki. Stworzyłam własną wersję, która smakuje mi najlepiej - na bazie gęstego jogurtu naturalnego z dodatkiem majonezu oraz koperku.