Babka marmurkowa

Karol

Ciasta

20.07.2017 11:26

Babka marmurkowa

Babka marmurkowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. 1 łyżka proszku do pieczenia 280 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego aromat rumowy (kilka kropel) 1/4 łyżeczki soli cukier puder do posypania Sposób wykonania Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni, natłuszczam foremkę babki z kominkiem średnica 22-24 cm i posypuję mąką wewnątrz, tak by oblepiła ścianki. Potrzebne składniki 300 g miękkiego masła + dodatkowa porcja do natłuszczenia foremki 370 g mąki pszennej + dodatkowa porcja do posypania foremki 5 jajek 70 ml mleka 30 g kakao. Do miski wkładam pokrojone w kostkę miękkie masło, 250 g cukru, cukier waniliowy, sól, jajka, mąkę, aromat, proszek do pieczenia i 40 ml mleka. Jeśli ktoś nie czuje się na siłach by piec coś skomplikowanego, a chce zabłysnąć tą umiejętnością przed rodzinką czy swoim chłopakiem lub dziewczyną – to do roboty. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Taka babka marmurkowa to podstawa pieczenia ciast – babki ucierane to najprostsze ciasta i w zasadzie zawsze wychodzą. Do pozostałej masy dodałem 30 ml mleka, kakao, pozostały cukier i dokładnie wymieszałem mikserem. Po wyjęciu z formy i wystudzeniu posypałem babkę cukrem pudrem ale możecie ją równie dobrze polukrować. Wystarczy kilka razy zanurzyć go w cieście i przeciągnąć w kilku miejscach.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/babka-marmurkowa/