Składniki 200 g kurczaka 1 papryka 4 pieczarki 1 mała czerwona cebula 1 łyżeczka sezamu makaron ryżowy przygotowany według przepisu na opakowaniu Sos: 1 szklanka sosu sojowego 1/2 szklanki sosu z ostryg 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej 2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka cukru brązowego 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 szklanki czerwonego półwytrawnego wina Kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzanego woka, smażymy 3 minuty następnie dorzucamy resztę warzyw, które należy uprzednio pokroić. Składniki na sos mieszamy w rondelku i gotujemy na małym ogniu do momentu zagotowania, przelewamy do butelki. Stir-fry jest to metoda smażenia na bardzo rozgrzanym oleju w woku. Dodajemy 2 - 3 łyżki sosu stir fry i smażymy przez około 5 minut.