Składniki: (na 2 porcje) 100 g brązowego ryżu (u mnie Uncle Ben’s) 1 łyżka ajvaru (pasty paprykowej) 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka jogurtu typu greckiego szalotka + tłuszcz do smażenia (u mnie mix olejowy około 1/2 łyżki) 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym 185 g Przygotowanie: Następnie dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka, znów całość mieszamy starając się lekko rozdrobnić tuńczyka. Na patelnię wsypujemy ugotowany (jeszcze ciepły ryż), dodajemy ajvar i całość dokładnie mieszamy. Jeśli tak jak ja lubicie potrawy z ryżem i tuńczyka, to to połączenie smaków na pewno przypadnie Wam do gustu. Na koniec dodajemy jogurt i posiekaną zieloną pietruszkę, znów wszystko dokładnie mieszamy. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie można go rozgotować).