Pieczone naleśniki brokułowo-szpinakowe

Edyta
Obiad
04.07.2017 17:50
Pieczone naleśniki brokułowo-szpinakowe

Składniki 1 duży brokuł, 4 szklanki mrożonego szpinaku, 3 jaja, 1/4 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki bułki tartej, 1/2 szklanki twardego sera żółtego, 2 zielone cebulki. W misce łączymy ze sobą pokrojonego brokuła, szpinak, 3 jajka, mąkę, proszek do pieczenia, bułkę tartą, starty ser żółty oraz jedną posiekaną zieloną cebulkę. Po tym czasie przekładamy naleśniki na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez 2 minuty. Sposób przygotowania Brokuła gotujemy na parze i dzielimy na małe kawałki. Danie wykładamy na talerz, posypujemy posiekaną zieloną cebulką i podajemy z jogurtem lub sosem czosnkowym. 🙂 W dodatku będą one upieczone w piekarniku, a nie smażone na patelni. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy małe naleśniki. Dzisiaj mam dla Was przepis na takie w pięknym kolorze zielonym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://origamifrog.pl/pieczone-nalesniki-brokulowo-szpinakowe/