Warto zajrzeć do sklepu: Składniki: - około 100 g kurek - 1/2 czerwonej papryki - 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki - szczypta pieprzu bałkańskiego (bez chemii) - szczypta granulowanego czosnku - sól do smaku (u mnie himalajska) - pieprz czarny mielony do smaku - 2 łyżki (z górką) gęstego jogurtu naturalnego (u mnie 0% tłuszczu) - 3 garście mrożonego miksu fasolki z marchewką - 2 łyżki oleju kokosowego (u mnie od Woj-len) - 1-2 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie: Cebulkę kroimy, podsmażamy chwilę na oleju kokosowym, po czym dodajemy opłukane i przekrojone na pół kurki. Podsmażamy około 4 minut, doprawiając pod koniec słodką papryką, pieprzem bałkańskim, granulowanym czosnkiem, solą i czarnym pieprzem (większa ilość). Zdejmujemy z palnika, posypujemy posiekanym koperkiem i podajemy (samo lub w towarzystwie np. ryżu, kaszy). Zmniejszamy płomień na minimalny, szybko dodajemy jogurt mieszamy, próbujemy smak (opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem). Lekkie danie, które możecie zjeść samo lub podać jako dodatek np. do ryżu czy kaszy.