Sałatka z kaszą gryczaną niepaloną

Sałatki
30.06.2017 14:31
Sałatka z kaszą gryczaną niepaloną

Polecam Wam także: – sałatka z brokułem – sałatka gyros – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z roślin strączkowych – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kurczakiem i kaszą pęczak – Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie Przygotowanie: 30 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 100-150 g kaszy gryczanej niepalonej – 5-6 szparagów zielonych – garść rukoli – 6-8 rzodkiewek – 40-50 g sera gorgonzola – 4 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżeczka suszonego oregano – świeżo mielony pieprz Przygotowanie: To ciepło na ogół pochodzi właśnie z kaszy, czasem grillowanych warzyw czy łososia lub kurczaka. Z oliwy, soku z cytryny, oregano i pieprzu przygotujcie sos. Jej bardzo intensywny smak nie pasuje do wszystkich dań, ale genialnie komponuje się z duszonym mięsem. Na 2 minuty przed końcem gotowania do kaszy dodajcie rzodkiewki i szparagi aby się nieco ugotowały. Kaszę ugotujcie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/salatka-kasza-gryczana-niepalona/